Sue & Ady

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Wazif Syahmi

Lilypie Third Birthday tickers

Monday, May 24, 2010

Pedih Hati

Haish pedih sgt hati ni bila tengok anak sendiri x sihat...



Wazif demam dr hari Jumaat hari tu lagi...and sampai skrg x elok lg... dia batuk and selsema...kesian sgt tgk dia bila x selesa nak tidur... bila dia batuk tu, batuk yg sakit kat dada.. bila dia bernafas ada bunyi kahak kat dada dia and nafas dia mcm pendek je...selalu bila mlm bila dia tidur senyap je cepat2 saya letak tgn kat dada dia nak tgk dia bernafas ke x... meleleh jugak la air mata ni tgk dia mcm tu.. itulah naluri ibu kan...



masa tu terpikir ini br demam blm lagi Allah bg ujian sakit lain (mintak dijauhkanlah...)..rasanya x taulah saya kuat ke tak nak tempuh keadaan tu. x sanggup tgk anak kecik mcm tu sakit... and bila terbayang baby yg kena buang tu...ya Allah...pedih sgt hati ni... terus rs lemah lutut ni... naluri ibu kan...



Hari Jumaat hr tu dah cuti, hari ni kalau blh nak cuti lg tp x blh la sbb Rabu ni ada event Vendor Day kat sini... huhuhuhu.... kepala ni duk ingat kat wazif je...canelah dia hr ni kat umah pengasuh..mlm td dah la dia x tido sgt...kejap2 jaga...and saya bentang toto depan tv, biar dia tgk tv and mama dia blh tido..hehehe kalau x bising mulut dia nak main... mama dia x blh tido sbb geram nak main sama ngan dia...hehehe dia memang anak yg baik sbb demam x menyusahkan mama, tp bila dia batuk then dia menangis ms tu sy tau yg dia sakit...aduh pedihnya hati ni...x sanggup la...kalau blh ganti biar la sy yg batuk and selsema tu... td kol kak Miah (baby sitter) dia ckp wazif tido je..lena je...huh lega hati..(memang la dah mkn ubat n mlm td x tido)



Cuma beza dia kalau demam dia x mintak utk diangkat, dia lagi suka baring and main kat bwh je, and x kisah kalau sy ke dapur and tinggalkan dia... hehehe baik kan.. tp kalau tgk gambar ni, x ada gaya budak demam...sibuk nak meniarap jugak... sampai kdg2 saya ckp...adik x blh meniarap..adik batuk...selsema... (mcm la dia paham kan...) ;-p






Usaha untuk meniarap


Gigih walaupun x sihat...

nota kaki : happy 5th months birthday wazif syg...timbang wazif kat klinik hr tu berat dia 7.7kg...(memang susu ibu terbaek...)

3 comments:

  1. hope wazif cpat sembuh..
    actually mane2 budak yg sakit pun kita tentu boleh rase kesian...
    sedangkan diri sendiri sakit pun tak menahan..
    apentah lagi budak kecik..
    sbb tu ramai para ibu kalau anak2 kecik sakit slalu doa, biar diri sendiri yg sakit, jgn anak2 yg sakit..

    ReplyDelete
  2. hmmm... anak sendiri ni lain sikit rasa kesian tu... hmmm aunty sue dah mcm mummy lah...

    ReplyDelete
  3. semoga cpt wazif sembuh ye

    ReplyDelete